Pages: (6) [1] 2 3 ... Last »  ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Sobota(sabbath) ali Nedelja(rkc) ???
EvolutionLie
Posted: November 24, 2007 04:10 am
Quote Post

Novinec
*

Group: Members
Member No.: 28

Pozdrav.
Matthew 24:20
24:20 Molíte, da vam ne bi bilo treba bežati pozimi ali na soboto.
But pray ye that your flight be not in the winter, neither on the sabbath day.

Zdaj pa si vzamite čas pa premislite...
Ali je sobota še vedno sedmi dan?

Kdo je dal rimljanom autoriteto spremeniti 7 dan na 1 dan?
Je za rkc sobota šesti dan?Dan nakupovanja?

Najbolj zanimivo je ,da tisti ki nebojo častili pošasti ali njenega izgleda nebojo mogli kupovati ali prodajati.
Kaj je narobe v Božjih očeh kupovati ali prodajati?Ali je tukaj mišjen določen dan?

Dan 7,25
Drzne besede bo govoril zoper Najvišjega, uničeval bo svete Najvišjega; in prizadeval si bo spremeniti ČASE in POSTAVO. Ti bodo izročeni v njegove roke za čas, dva časa in polovico časa.

L.P. vsem

PMEmail Poster
tertulijan
Posted: November 24, 2007 10:41 am
Quote Post

Vajenec
**

Member No.: 3

Sveto pismo in podatek v njem, da so se apostoli zbirali na prvi dan v tednu.
PMEmail Poster
dizma
Posted: November 24, 2007 11:44 am
Quote Post

Administrator

Group: Validating
Member No.: 1

No, Evolutionlie, najprej se malo umiri, nato pa v miru preštudiraj tole:

KLIKNI reformacija/puscica.gif

reformacija/zivjo.gif

--------------------
Kajti če smo se po smrti njegovega Sina spravili z Bogom, ko smo bili še sovražniki, bomo veliko bolj rešeni po njegovem življenju, odkar smo prišli do sprave. (Rim 5,10)

Reformirana stran
PMUsers Website
marko
Posted: November 24, 2007 02:26 pm
Quote Post

Pomočnik

Member No.: 18

Dobrodošel na forumu! reformacija/zivjo.gif

Pa bom še jaz malo citiral:
Mr 2,27

Nato jim je govoril: »Sobota je ustvarjena zaradi človeka in ne človek zaradi sobote.

Mt 12 1 Bila je sobota, ko je šel skozi žitna polja. Njegovi učenci so smukali klasje, ga meli z rokami in jedli. 2 Nekaj farizejev je reklo: »Zakaj delate, kar v soboto ni dovoljeno?« 3 Jezus jim je odgovoril: »Mar niste brali tega, kaj je storil David, ko je postal lačen sam in tisti, ki so bili z njim? 4 Kako je stopil v Božjo hišo in vzel položene hlebe, jih jedel in jih dal tudi spremljevalcem, čeprav bi jih smeli jesti samo duhovniki?« 5 In rekel jim je: »Sin človekov je gospodar sobote.«

Jn 9,13 Človeka, ki je bil prej slep, so odvedli k farizejem. 14 Tisti dan, ko je Jezus naredil blato in mu odprl oči, je bila sobota. 15 In farizeji so ga spet spraševali, kako je spregledal. Dejal jim je: »Blata mi je dal na oči, nato sem se umil in vidim.« 16 Nekateri izmed farizejev so tedaj govorili: »Ta človek ni od Boga, ker ne spoštuje sobote.«

Jn 5,18

Zato so si Judje še bolj prizadevali, da bi ga umorili, ker ni samo kršil soboto, ampak je tudi Boga imenoval za svojega Očeta in se tako delal enakega Bogu.

Sobota, Nedelja, Ponedeljek, sploh ni važno. Soboto je Jezus bolj ali manj odpravil. Vsak dan bi moral biti sobota, prilika za čaščenje Boga in pomoč sočloveku, za zgled pa lahko vzamemo Jezusa.
Naj dodam še, da je bila sobota najbrž postavljena za Izraelce v puščavi - ko so namreč potovali, so ženske, starci in otroci potrebovali počitek med stalno selitvijo in ko je Bog delil zakone, je uvidevno pomislil tudi na to malenkost.

--------------------
VSE [dobesedno] kar je napisano v zgornjem postu je izraz mojega osebnega in nepomembnega mnenja. Izvzeti so le URL naslovi in citati. Ko se ne strinjam s teboj, imej v mislih, da proti tebi osebno nimam nič.
PMEmail Poster
EvolutionLie
Posted: November 24, 2007 03:32 pm
Quote Post

Novinec
*

Prosim ostanite v kontekstu.
Se strinjam ,da se lahko dobivamo vsaki dan in častimo Boga...ampak sobota ostane posebna.
Ker so narobe razumeli soboto jih je Jezus popravil.Nikjer ni učil proti soboti niti apostoli niso.Učil je ,da je sobota dan počitka ne pa da se moraš celi dan trudit ,da nič ne delaš...HUH?
ŠE ENKRAT
TO JE V NOVI ZAVEZI
MATEJ 24:20 Molíte, da vam ne bi bilo treba bežati pozimi ali na soboto.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Ljudje mislijo ,da kristjani sonce častijo zaradi smotane nedelje(SUN-DAY).
Če vas povabim na rojstni dan v soboto kateri od vas bo prišel v nedeljo?
Kaj je Bog v stari zavezi drug Bog?
A ni gospod nad soboto?
Si je Bog premislil pa je reko pozabi na Mojzesa on je bil na drogah...
Kakšna sobota to je bilo samo zato ,da so lahko Babilonci napadli ko Israel ni imel orožja v roki.
Bog se je malo poigraval z njimi zgleda.

PMEmail Poster
marko
Posted: November 24, 2007 04:24 pm
Quote Post

Pomočnik

Še zaradi marsičesa drugega. Božič in velika noč sta postavljena na astrološke datume povezane s soncem, 12 apostolov = 12 ozvezdij, Jezus učitelj = sonce, umrl = ko je sonce najnižje, bil križan = to se zgodi ravno pod ozvezdjem južni križ, čez 3 dni vstal od mrvtvih = ravno po 3 dneh navideznega "mirovanja" sonca pod južnim križem, se le to začne dvigati....

Dovolj. Nauk zgodbe je, da če označiš nedeljo kot poganski praznik čaščenja sonca, lahko po istem postopku ovržeš tudi celotno krščansko prakso.

Si je Bog premislil pa je reko pozabi na Mojzesa on je bil na drogah...

Ko se že skilucješ na staro zavezo, kot nezmotljivo avtoriteto, potem domnevam, da upoštevaš tudi to:

Praznujte torej soboto, ker je za vas sveta! Kdor jo skruni, naj bo usmrčen; kdor koli opravlja ta dan kako delo, bodi iztrebljen iz srede svojega ljudstva!

Zdaj pa mi odgovori: a prakticiraš pobijanje tistih, ki ne spoštujejo sobote in zakaj ne?
Zakaj upoštevaš prvi del citata, drugega pa gladko ignoriraš, kot da ne bi obstajal? A ni to Božja beseda?

--------------------
VSE [dobesedno] kar je napisano v zgornjem postu je izraz mojega osebnega in nepomembnega mnenja. Izvzeti so le URL naslovi in citati. Ko se ne strinjam s teboj, imej v mislih, da proti tebi osebno nimam nič.
PMEmail Poster
dizma
Posted: November 24, 2007 04:32 pm
Quote Post

Administrator

Group: Validating
Member No.: 1

ohmy.gif Prvič slišim, da tako mislijo. Kje si pa pobral to zanimivo informacijo?

A tam pri vas ne znate reči nič drugega, kot: "Sobota", še preden sploh rečete: "Dober dan?" blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif

Evangelij ni prinesel sobote, ampak milost, nezasluženi dar milosti, ne sužnjevanje minljivim rečem. Vsa tvoja teologija pa je na žalost očitno skoncentrirana v eni sami besedi: "Sobota." ph34r.gif

--------------------
Kajti če smo se po smrti njegovega Sina spravili z Bogom, ko smo bili še sovražniki, bomo veliko bolj rešeni po njegovem življenju, odkar smo prišli do sprave. (Rim 5,10)

Reformirana stran
PMUsers Website
marko
Posted: November 24, 2007 04:44 pm
Quote Post

Pomočnik

Prvič slišim, da tako mislijo. Kje si pa pobral to zanimivo informacijo?

Adventisti se pogosto sklicujejo na argument, da je RKC prilagodila svoje prakse na podlagi prejšnjih rimskih religij čaščenja sonca, da so jo rimljani lažje sprejeli. No, saj to je res do neke mere, ampak glede nedelje to ne drži, ker je že zgodnja priznavala nedeljo kot dan shodov in poučevanja.

En klasičen primer napada na krščanstvo ravno na bazi "vzporednic" s čaščenjem sonca:
Part1
Part2
Part3

This post has been edited by marko on November 24, 2007 04:45 pm

--------------------
PMEmail Poster
EvolutionLie
Posted: November 24, 2007 04:58 pm
Quote Post

Novinec
*

Tisti ki žali brata v Kristusu v tistem ni Kristusa prijatelj.
Zato prosim nehaj me napadati.
Jaz pač delam Bibliji raklamo ne pa RKC.
Želel sem slišati vaše mnenje o tem stavku ,če zna kdo razložiti
MATEJ 24:20 Molíte, da vam ne bi bilo treba bežati pozimi ali na soboto.
Kaj vi mislite kaj je apostol Matej hotel z tem povedati?
Jaz osebno to raziskujem in sem pripravljen se naučiti nekaj novega ne pa citirat pridigarja.
Zakaj nas tukaj Matej opozarja ,da se to nebo zgodilo na soboto ali pozimi?
Pomagajte mi razumeti z svojimi besedami.
Glede čaščenja sonca pozam vse to ,ker se spoznam na različne religije.
Poglejte si ta duko .ki je največja laž vseh časov.Gre se o tem kako združiti vse religije in uničiti Krščansko vero.Katero laž bodo verjeli lažnivci.
http://video.google.com/videoplay?docid=55...earch&plindex=0

L.P.
PMEmail Poster
EvolutionLie
Posted: November 24, 2007 05:02 pm
Quote Post

Novinec
*

biggrin.gif Sem dal link na isti duko Marko biggrin.gif
PMEmail Poster
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Pages: (6) [1] 2 3 ... Last » Reply to this topicStart new topicStart Poll