|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
|
|
| Pages: (6) [1] 2 3 ... Last » ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() ![]() |
| EvolutionLie |
Posted: November 24, 2007 04:10 am
|
|
Novinec ![]() Group: Members Posts: 36 Member No.: 28 Joined: November 24, 2007 |
Pozdrav.
Matthew 24:20 24:20 Molíte, da vam ne bi bilo treba bežati pozimi ali na soboto. But pray ye that your flight be not in the winter, neither on the sabbath day. Zdaj pa si vzamite čas pa premislite... Ali je sobota še vedno sedmi dan? Kdo je dal rimljanom autoriteto spremeniti 7 dan na 1 dan? Je za rkc sobota šesti dan?Dan nakupovanja? Najbolj zanimivo je ,da tisti ki nebojo častili pošasti ali njenega izgleda nebojo mogli kupovati ali prodajati. Kaj je narobe v Božjih očeh kupovati ali prodajati?Ali je tukaj mišjen določen dan? Dan 7,25 Drzne besede bo govoril zoper Najvišjega, uničeval bo svete Najvišjega; in prizadeval si bo spremeniti ČASE in POSTAVO. Ti bodo izročeni v njegove roke za čas, dva časa in polovico časa. L.P. vsem |
| tertulijan |
Posted: November 24, 2007 10:41 am
|
|
Vajenec ![]() ![]() Group: Members Posts: 481 Member No.: 3 Joined: November 25, 2006 |
Sveto pismo in podatek v njem, da so se apostoli zbirali na prvi dan v tednu.
|
| dizma |
Posted: November 24, 2007 11:44 am
|
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Validating Posts: 3046 Member No.: 1 Joined: October 05, 2006 |
-------------------- Kajti če smo se po smrti njegovega Sina spravili z Bogom, ko smo bili še sovražniki, bomo veliko bolj rešeni po njegovem življenju, odkar smo prišli do sprave. (Rim 5,10)
Reformirana stran |
| marko |
Posted: November 24, 2007 02:26 pm
|
||||||||
![]() Pomočnik ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 916 Member No.: 18 Joined: March 19, 2007 |
Dobrodošel na forumu! Pa bom še jaz malo citiral:
Sobota, Nedelja, Ponedeljek, sploh ni važno. Soboto je Jezus bolj ali manj odpravil. Vsak dan bi moral biti sobota, prilika za čaščenje Boga in pomoč sočloveku, za zgled pa lahko vzamemo Jezusa. Naj dodam še, da je bila sobota najbrž postavljena za Izraelce v puščavi - ko so namreč potovali, so ženske, starci in otroci potrebovali počitek med stalno selitvijo in ko je Bog delil zakone, je uvidevno pomislil tudi na to malenkost. -------------------- VSE [dobesedno] kar je napisano v zgornjem postu je izraz mojega osebnega in nepomembnega mnenja. Izvzeti so le URL naslovi in citati. Ko se ne strinjam s teboj, imej v mislih, da proti tebi osebno nimam nič.
|
||||||||
| EvolutionLie |
Posted: November 24, 2007 03:32 pm
|
|
Novinec ![]() Group: Members Posts: 36 Member No.: 28 Joined: November 24, 2007 |
Prosim ostanite v kontekstu.
Se strinjam ,da se lahko dobivamo vsaki dan in častimo Boga...ampak sobota ostane posebna. Ker so narobe razumeli soboto jih je Jezus popravil.Nikjer ni učil proti soboti niti apostoli niso.Učil je ,da je sobota dan počitka ne pa da se moraš celi dan trudit ,da nič ne delaš...HUH? ŠE ENKRAT TO JE V NOVI ZAVEZI MATEJ 24:20 Molíte, da vam ne bi bilo treba bežati pozimi ali na soboto. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Ljudje mislijo ,da kristjani sonce častijo zaradi smotane nedelje(SUN-DAY). Če vas povabim na rojstni dan v soboto kateri od vas bo prišel v nedeljo? Kaj je Bog v stari zavezi drug Bog? A ni gospod nad soboto? Si je Bog premislil pa je reko pozabi na Mojzesa on je bil na drogah... Kakšna sobota to je bilo samo zato ,da so lahko Babilonci napadli ko Israel ni imel orožja v roki. Bog se je malo poigraval z njimi zgleda. |
| marko |
Posted: November 24, 2007 04:24 pm
|
||||||
![]() Pomočnik ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 916 Member No.: 18 Joined: March 19, 2007 |
Še zaradi marsičesa drugega. Božič in velika noč sta postavljena na astrološke datume povezane s soncem, 12 apostolov = 12 ozvezdij, Jezus učitelj = sonce, umrl = ko je sonce najnižje, bil križan = to se zgodi ravno pod ozvezdjem južni križ, čez 3 dni vstal od mrvtvih = ravno po 3 dneh navideznega "mirovanja" sonca pod južnim križem, se le to začne dvigati.... Dovolj. Nauk zgodbe je, da če označiš nedeljo kot poganski praznik čaščenja sonca, lahko po istem postopku ovržeš tudi celotno krščansko prakso.
Ko se že skilucješ na staro zavezo, kot nezmotljivo avtoriteto, potem domnevam, da upoštevaš tudi to:
Zdaj pa mi odgovori: a prakticiraš pobijanje tistih, ki ne spoštujejo sobote in zakaj ne? Zakaj upoštevaš prvi del citata, drugega pa gladko ignoriraš, kot da ne bi obstajal? A ni to Božja beseda? -------------------- VSE [dobesedno] kar je napisano v zgornjem postu je izraz mojega osebnega in nepomembnega mnenja. Izvzeti so le URL naslovi in citati. Ko se ne strinjam s teboj, imej v mislih, da proti tebi osebno nimam nič.
|
||||||
| dizma |
Posted: November 24, 2007 04:32 pm
|
||
![]() Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Validating Posts: 3046 Member No.: 1 Joined: October 05, 2006 |
A tam pri vas ne znate reči nič drugega, kot: "Sobota", še preden sploh rečete: "Dober dan?" Evangelij ni prinesel sobote, ampak milost, nezasluženi dar milosti, ne sužnjevanje minljivim rečem. Vsa tvoja teologija pa je na žalost očitno skoncentrirana v eni sami besedi: "Sobota." -------------------- Kajti če smo se po smrti njegovega Sina spravili z Bogom, ko smo bili še sovražniki, bomo veliko bolj rešeni po njegovem življenju, odkar smo prišli do sprave. (Rim 5,10)
Reformirana stran |
||
| marko |
Posted: November 24, 2007 04:44 pm
|
||
Adventisti se pogosto sklicujejo na argument, da je RKC prilagodila svoje prakse na podlagi prejšnjih rimskih religij čaščenja sonca, da so jo rimljani lažje sprejeli. No, saj to je res do neke mere, ampak glede nedelje to ne drži, ker je že zgodnja priznavala nedeljo kot dan shodov in poučevanja. En klasičen primer napada na krščanstvo ravno na bazi "vzporednic" s čaščenjem sonca: Part1 Part2 Part3 This post has been edited by marko on November 24, 2007 04:45 pm -------------------- VSE [dobesedno] kar je napisano v zgornjem postu je izraz mojega osebnega in nepomembnega mnenja. Izvzeti so le URL naslovi in citati. Ko se ne strinjam s teboj, imej v mislih, da proti tebi osebno nimam nič.
|
||
| EvolutionLie |
Posted: November 24, 2007 04:58 pm
|
|
Tisti ki žali brata v Kristusu v tistem ni Kristusa prijatelj.
Zato prosim nehaj me napadati. Jaz pač delam Bibliji raklamo ne pa RKC. Želel sem slišati vaše mnenje o tem stavku ,če zna kdo razložiti MATEJ 24:20 Molíte, da vam ne bi bilo treba bežati pozimi ali na soboto. Kaj vi mislite kaj je apostol Matej hotel z tem povedati? Jaz osebno to raziskujem in sem pripravljen se naučiti nekaj novega ne pa citirat pridigarja. Zakaj nas tukaj Matej opozarja ,da se to nebo zgodilo na soboto ali pozimi? Pomagajte mi razumeti z svojimi besedami. Glede čaščenja sonca pozam vse to ,ker se spoznam na različne religije. Poglejte si ta duko .ki je največja laž vseh časov.Gre se o tem kako združiti vse religije in uničiti Krščansko vero.Katero laž bodo verjeli lažnivci. http://video.google.com/videoplay?docid=55...earch&plindex=0 L.P. |
| EvolutionLie |
Posted: November 24, 2007 05:02 pm
|
|
|
Pages: (6) [1] 2 3 ... Last » |
![]() ![]() ![]() |